Vurdering af bolig kan falde under mange parametre

Vurdering af bolig kan falde under mange parametre

Hvordan skal man egentlig vurdere en bolig?

Det er der mange måder, man kan gøre det på alt efter, hvad det er man lige skal bruge den her bolig til.

Det er der flere indgangsvinkler til, og vi kan ikke nå at komme ind på dem alle sammen i denne artikel, men vi vil tage udgangspunkt i et bestemt eksempel, hvor vi ser på en vurdering af bolig i Frederikshavn.

Det mest gængse ville nok være, at man skal vurdere boligen til salg, men her handler det jo også om, hvorvidt man er sælger eller køber, for den ene part vil jo nok gerne have mest muligt for boligen, mens den anden part gerne vil have afslag i prisen.

Derfor har man ofte flere advokater indover til at give en vurdering af boligen på flere aspekter, når man skal afgøre, hvad der er fair at tage for den.

Her ser man på ting som, hvor meget der skal rettes op på boligen, hvis den skal være helt brugbar at leve i, selvom det er sjældent, man ender i den situation, hvis der allerede bor nogen i hytten.

Men der kan være skader i huset, som man skal anmærke, da det kommer køber til skade, der måske skal rette op på det.

Så er der den anden vurdering, man laver som køber, hvor man ser på, hvordan man kan indrette stedet, som man selv lyster det.

Dette er jo noget æstetisk, så man kan ikke afgøre her, at prisen skal tilpasses derefter.

Så kan man jo endvidere se på et hus, der ikke er midt i et salg, men måske skal bruges som kulisse til en film eller lignende. Så skal man også vurdere, om det kan egne sig til det.

Det kan også være, man overvejer at holde en større fest, hvor man vurdere, om huset egner sig til det.

Således kan der være mange punkter at vurdere efter.

Luk menu