Vælg en moderne varmepumpe luft til vand

11 august 2022
admin

editorial

Skal boligen have en grønnere og mere klimavenlig profil – så bør du overveje en varmepumpe. Hvis du og din familie har besluttet jer for at reducere husstandens samlede CO2 aftryk, og dermed bidrage positivt til den grønne omstilling, er det oplagt at starte med boligen.

Her er der virkelig penge at spare på den lange bane, hvis du vælger at isolere vægge og tag, og samtidig skifte ruderne i husets vinduer ud med mere energivenlige af slagsen. Og så giver det samtidig mening at kigge på husets opvarmningsform.

Hvorfor skal jeg skifte fyret ud med en varmepumpe?

En af de vigtigste grunde er, at luft-til-vand-varmepumper er op til fem gange mere energieffektive end olieovne. Det betyder, at du får meget mere varme for pengene med en varmepumpe.

En anden grund er, at en varmepumpe er pålidelig og ikke har brug for konstant rengøring eller reparation. Det vigtigste, du skal huske, er, at varmepumpen ikke er afhængig af brændstof, men kører på elektricitet – så det er vigtigt at have en effektiv energikilde.

image

En klimavenlig løsning

En tredje grund til, at folk vælger at installere en varmepumpe, har at gøre med klimaet. Ved at bruge færre fossile brændstoffer bidrager vi direkte til at reducere udledningen af drivhusgasser og afbøde klimaforandringerne.

Ved afbrænding af olie frigives skadelige partikler i atmosfæren, som kan forårsage luftvejsproblemer, især for små børn, ældre og personer med allerede eksisterende lidelser. For ikke at nævne de ødelæggende olieudslip, der kan forekomme under boring og transport – de ødelægger de lokale økosystemer og dræber ofte dyrelivet og forurener vandvejene.

Så en varmepumpe er ikke blot mere energieffektiv end en olieovn, den er også bedre for dit helbred og miljøet. Og som en ekstra bonus kan den spare dig penge på din varmeregning.

Så hvis du overvejer at gøre dit hjem mere klimavenligt, er en varmepumpe et godt sted at starte.0I gennemsnit har husstande, der bruger luft-til-vand-varmepumper i Europa, sparet 20-40 % på deres varmeudgifter. Det er betydelige besparelser, som kan gøre en reel forskel!

Flere Nyheder