Spar på varmeregningen – ikke på varmen – med en varmepumpe

04 august 2022
admin

editorial

Er du træt af at betale det hvide ud af øjnene for at opvarme dit hjem? Overvej i så fald at investere i et langtidsholdbart og pålideligt alternativ til det gamle fyr eller dyre elradiatorer. En varmepumpeløsning er klart at foretrække i denne anledning.

Hvilken slags varmepumpe skal jeg vælge?

De mest almindelige typer varmepumper er luft til vand og luft til luft varmepumper.

Luft til vand varmepumpen anvendes til opvarmning af varmt brugsvand og cirkulerende vand i gulvvarmesystemer. Dette system er et godt valg, hvis du ønsker at erstatte et olie- eller gasfyr, fordi det vil fungere sammen med dine eksisterende radiatorer.

Den anden hovedtype varmepumpe er luft til luft varmepumpen. Som navnet antyder, opvarmer denne type varmepumpe luften i dit hjem ved hjælp af en udendørs enhed.

image

Luft til luft varmepumpen er et selvkørende system, der giver en økonomisk besparelse på 50 %, samtidig med at CO₂-emissionerne reduceres. Denne type varmepumpe er velegnet til helårsboliger, som ellers opvarmes af dyre elradiatorer, og til sommerhuse.

Hvad er de største fordele ved varmepumper?

Ud over at være mere klimavenlige og omkostningseffektive har varmepumper en række andre fordele. De er f.eks:

-Lydsvag: Varmepumper larmer ikke, så du kan glemme alt om det høje bump og klonk fra dit gamle fyr.

-Lav vedligeholdelse: Varmepumper kræver ikke meget vedligeholdelse, så du kan spare tid og penge på reparationer.

-Sikker: Varmepumper bruger ingen farlige kemikalier eller gasser, så du kan være sikker på, at din familie er sikret mod skader.

Hvordan vælger jeg den rette varmepumpe?

Når du står for at skulle vælge en luft til vand varmepumpe, bør du først og fremmst tage udgangspunkt i boligens størrelse og husstandens behov for opvarmet brugsvand og cirkulationsvand. Dette er nemlig afgørende for kapaciteten på din nye varmepumpe.

En anden vigtig faktor er klimaet i din region. Hvis du bor i et område med meget sne og kolde vintre, skal du sørge for, at din varmepumpe kan klare de ekstreme temperaturer.

Du bør også overveje støjniveauet for din varmepumpe. Nogle modeller er meget støjsvage, mens andre kan være ret støjende.

Du kan få hjælp til valg af varmepumpe på raska.dk.

Flere Nyheder