Skift farven på dit hus

Skift farven på dit hus

Har du et hus, det kan være et murstenshus eller et sommerhus og malingen er begyndt at skalle af kan du overveje om det kunne være interessant at få det malet i en anden farve. Vi skifter jo nogle gange smag eller også har den tidligere ejer måske valgt en farve som måske er ok men stadigvæk ikke lige dig.

Nogle gange er det også bare sjovt at prøve noget andet og det kan ændre husets visuelle udtryk markant. Du kan få råd og vejledning af din maler i Randers i forhold til hvilke farver, det kan være optimalt at male huset i.

Start med at få facaden sandblæst

Et hus der først er blevet sandblæst vil få et langt flottere resultat end hvis man blot maler oven på den eksisterede maling. Sandblæsningen fjerne ikke alene den gamle maling, men også hvad der af pus, kalk, alger, skidt og snavs og efterlader facaden pæn og ren. Det er langt nemmere at renovere en facade, der ikke har gamle rester af gammel maling og det endelige resultat vil blive flottere og holde længere. 

Inden huset renoveres og males efter sandblæsningen, er det vigtigt at huset får tid til at tørre, da der ellers er risiko for at der kommer fugt og svamp. 

Den vigtige håndværker

Med mindre du allerede har en god maler, bør du sætte tid af til at finde den helt rigtige. Start med at kontakte mindst 3 forskellige og få dem til at afgive et tilbud. Det skal være et hvor de også nævner hvilken type maling de bruger. Jo bedre maling, jo bedre vil det endelige resultat blive og det vil også vare længere inden det bliver nødvendigt at male igen. Derfor er det ikke kun prisen der er afgørende for, hvilken maler du skal vælge til opgaven.

Luk menu