Sådan sliber og polerer du dine trægulve

01 september 2022
Samina Jakobsen

editorial

Når det gælder trægulve, er der mange måder, hvorpå du kan efterbehandle og restaurere dem. En af de mest populære metoder er slibning og polering. Denne proces kan være lidt skræmmende, hvis du aldrig har gjort det før, men bare rolig – vi er her for at hjælpe!

I dette blogindlæg vil vi tale om det grundlæggende i at slibe og polere dine trægulve, samt hvad du skal kigge efter, når du hyrer en professionel. Så uanset om du har planer om at gøre det selv eller hyre en professionel, så læs videre for at få alle de oplysninger, du har brug for.

Hvad skal du huske på

Når du skal slibe dine trægulve, er der et par ting, du skal huske på. Først og fremmest skal du vælge det rigtige sandpapir. Hvis du ikke er sikker på, hvilken slags du skal købe, kan du spørge en sælger i dit lokale byggemarked – de burde kunne pege dig i den rigtige retning. Når du har fundet det rigtige sandpapir, skal du sørge for at læse vejledningen på pakken, inden du går i gang. På den måde undgår du fejl, der kan skade dine gulve.

 

gulvafslibning frederiksberg

Lej eller køb maskine?

Dernæst skal du beslutte, om du vil leje eller købe en slibemaskine. Hvis du kun har planer om at gøre dette én gang, er det måske bedst at leje en slibemaskine. Men hvis du tror, at du måske vil gøre det igen i fremtiden, er det måske værd at investere i din egen. Når du bruger en slibemaskine, skal du altid sørge for at gå i træets retning – aldrig mod træets retning. Og når du er færdig med at slibe, skal du støvsuge alt støv op, inden du går videre til næste trin.

Nu er det tid til at polere. Det er her, du virkelig kan give dine gulve nyt liv. Du skal vælge en polering, der er kompatibel med din gulvtype – igen, spørg i dit lokale byggemarked, hvis du er i tvivl om, hvilken en du skal købe. Når du har fået din polish, skal du anvende den i henhold til anvisningerne på pakken. Når det er tørt, kan du kigge på dine gulve – de skal se godt ud. Hvis de ikke gør det, er det tid til at hyre en professionel: https://ggulve.dk/gulvafslibning-frederiksberg

Flere Nyheder