Sådan kan du gøre dit hjem mere sikkert

04 november 2021
Steffen Hansen

editorial

Hvis du ikke føler, at dit hjem er beskyttet ordentligt imod potentielle tyve, brand, eller hvad det nu måtte være, så kan du overveje alarmsystemer til dit hjem. Der er flere typer af alarmsystemer at vælge imellem. Læs med i dette indlæg, hvor vi vil komme omkring tre forskellige typer af alarmsystemer, der kan sikre dit hjem mod potentielle farer. 

 

 

1. Døralarm

Døralarmsystemer kan placeres på enhver indgangsdør og vil gå i gang, hvis døren åbnes, uden at systemet først er afvæbnet. Ulempen ved disse alarmer er, at alarmen går i gang, så snart du går gennem døren. Du vil måske få et par sekunder til at afbryde alarmen med en selvlavet kode. De er gode til at beskytte mod indbrudstyve. De kan dog føre til falske alarmer, da familiemedlemmer eller naboer måske ved et uheld kommer til at udløse dem. Bare sørg for, at alle familiemedlemmer kender til koden. Måske har du en nabo, du er tryg ved, som du kan give koden til. Det kan være din nabo, der allerede hjælper med at tømme postkassen eller vande dine blomster indenfor, imens du er ude og rejse.

 

2. Brandalarm

En brandalarm er meget vigtig at have, hvis du bor i et hus eller en bygning med mange rum.  Der er mindre sandsynlighed for falske alarmer, fordi røgdetektorer ikke går i gang, medmindre der er en farlig situation. Disse systemer vil beordre en evakuering af bygningen, og de vil gå i gang, selv om du ikke er hjemme, så det giver mening at koble dem til din alarmsystem.

 

3. Vinduesalarm

En vinduesalarm er en ubemærket sensor, der registrerer vibrationer fra åbning af et vindue eller en dør. Her skal du naturligvis sørge for at deaktivere sensoren, når du lufter ud i dit hjem. Igen er det godt at kunne give dine naboer eller venner i bygningen koder til disse alarmer, så de kan hjælpe med at beskytte dit hjem, mens du er væk. Du kan også få aflåsningssystemer til dit vindue, fremfor en decideret alarm. På denne måde er du beskyttet imod tyve eller andre uønsket individer i dit hjem.

Flere Nyheder