Moderne blomsterdesign og klassiske blomster

Moderne blomsterdesign og klassiske blomster

Er du på udkig efter et moderne blomsterdesign i Odense, så behøver du ikke lede længere. Moderne blomsterdesigns bryder de gamle regler for traditionelle vestlig blomsterdesign og kombineret med nye, smarte vaser og tilbehør, der ikke var tilgængelige førhen, kan man få nogle fantastiske blomsterdesigns der passer godt til ethvert moderne hjem.

Selvom man er til moderne designs, indeholder et moderne design altid nogle klassiske blomster. Her er lidt om nogle af de mest betydningsfulde blomster.

Rosen
Længe har rosen været kendt som et symbol på kærlighed og lidenskab, de gamle grækere og romere forbandt roser med kærlighedsgudinderne Afrodite og Venus. Rosen er i århundreder blevet brugt til at formidle meddelelser uden ord, da de også repræsenterer fortrolighed.

Faktisk betyder det latinske udtryk “sub rosa” (bogstaveligt talt “under rosen”) noget, der blev fortalt i hemmelighed, og i det gamle Rom blev en vild rose anbragt på døren til et rum, hvor fortrolige emner blev drøftet.

Hver farve har en markant betydning: rød, elskerens rose, betyder vedvarende lidenskab; hvid, ydmyghed og uskyld; gul, udtrykker venskab og glæde; pink, taknemmelighed, påskønnelse og beundring; orange, entusiasme og lyst; hvide og lilla roser repræsenterer fortryllelse og kærlighed ved første øjekast. Antallet af stængler i en rosebuket kan også udtrykke bestemte følelser.

Orkidéen
Den delikate, eksotiske og yndefulde orkidé er den mest eftertragtede prydplante og repræsenterer kærlighed, luksus, skønhed og styrke. I det gamle Grækenland var orkideer forbundet med virilitet. Faktisk troede græske kvinder, at hvis faren til deres ufødte barn spiste store orkidknolde, ville de få en dreng.

Hvis moren spiste små orkidknolde, ville hun føde en pige. I slutningen af 1800-tallet skiftede orkideensymbolik til luksus, og i dag repræsenterer orkidéen sjælden og delikat skønhed.

Liljen
Disse majestætiske blomster har længe haft en rolle i den gamle mytologi, som dateres helt tilbage til 1580 f.Kr., da der blev opdaget billeder af liljer i en villa på Kreta. Afledt af det græske ord “leiron” (generelt antaget at henvise til den hvide Madonna-lilje), blev liljen så ærbødig af grækerne, at de troede, at den spirede fra mælken fra Hera, gudens dronning.

Mens hvide liljer symboliserer kyskhed og dyder og i Middelalderen et symbol på Jomfru Marias renhed. Peruvianske liljer eller alstroemeria repræsenterer venskab og hengivenhed, hvide stargazer-liljer udtrykker sympati, og lyserøde stargazer-liljer repræsenterer rigdom og velstand.

Luk menu