Maling – hvilke produkter findes der, og hvordan kan man bruge dem?

18 november 2022
Anders Hansen

editorial

Maling er et produkt, som findes i mange forskellige former og farver. Det kan være svært at vide, hvilken maling man skal vælge, når man skal male sit hjem eller en anden bygning. I denne artikel vil vi give dig et overblik over de mest almindelige malingprodukter på det danske marked samt besvare nogle af de oftest stillede spørgsmål om maling.

 

De mest almindelige malingstyper er:

Oliebaseret maling – Denne maling er fremstillet af en blanding af olie og vand. De er normalt meget tykke og giver en høj grad af beskyttelse mod elementerne. De kan dog være vanskelige at påføre og kan kræve en primer, før de males.

Vandbaserede malinger – Disse malinger er fremstillet af en blanding af vand og harpiks. De er normalt tyndere end oliebaserede malinger og giver en god dækning. De er også lettere at påføre og rengøre.

Latexmaling – Disse malinger er fremstillet af en syntetisk polymer kaldet latex. De ligner vandbaserede malinger, idet de er tynde og lette at påføre. De giver dog mindre dækning end oliebaserede eller vandbaserede maling.

Akrylmaling – Denne maling er fremstillet af en syntetisk polymer kaldet akryl. De ligner latexmaling, idet de er tynde og lette at påføre. De giver dog en bedre dækning end latexmaling.

maler Virum

Der findes også specialiserede malingstyper

F.eks. tavlemaling, der kan bruges til at skabe en tavleoverflade på vægge eller andre overflader. Maling kan også blandes sammen for at skabe brugerdefinerede farver.

Maling er brandfarlig og bør holdes væk fra varmekilder. Det er også vigtigt at ventilere området, når der males, for at undgå dampe.

Når man maler, er det normalt bedst at male hele væggen i stedet for blot at rette op på de steder, hvor der mangler maling. Dette vil sikre en jævn og forhindre, at den nye maling ikke passer til den gamle maling.

 

Flere Nyheder