Køb fast ejendom med hjælp fra en boligadvokat

30 november 2020
Lotte Hindsberg

Har du planer om at investere i fast ejendom – det kan være en ny bolig til familien eller det kan være, at du har børn du gerne vil hjælpe og derfor har brug for råd og vejledning i forhold til et forældrekøb.

Den råd og vejledning kan du med fordel få af en boligadvokat og så sikre du dig, at du ikke ender med at betale mere end højst nødvendigt. Det kunne f.eks. være en boligadvokat i Randers. En boligadvokat er en jurist, der har specialiceret sig i rådgive ved køb og salg af fast ejendom.

Få hjælp til forhandlinger af din boligadvokat

Det er de færreste der til dagligt sidder og forhandler og derfor har mange ikke den fornødne erfaring. Samtidig har mange en autoritetstro overfor banker og glemmer at deres bankrådgiver i bund og grund er en sælger, der skal sikre at banken får den bedst mulige handel. Ikke dig.

Din boligadvokat er derimod ansat til at sikre, at du får den bedst mulige handel. Det gælder også, når du skal forhandle med ejendomsmægler og sælger. Her kan du også med fordel drage nytte af din boligadvokats erfainger. Vælger du selv at forhandle, er det vigtigt at du sikre dig, at der er skrevet et forbehold ind i købsaftalen. Forbeholdet sikre at aftalen kun er gyldig, såfremt han godkender den.

Når handlen er færdig, er næste skridt at få skødet tinglyst. Det tinglyste skøde er dit bevis for at boligen er din. Indtil skødet er tinglyst, kan du i princippet blive mødt af sælgers kreditorer, som kan tage pant i boligen. Det gælder også, selvom du er flyttet ind.

Derfor er det vigtigt at tinglysningsprocessen foregår så hurtig som muligt og du kan med fordel endnu engang udnytte din boligadvokats erfaring på tinglysningsområdet.

Det er penge der hurtigt er tjent ind igen.

Flere Nyheder