Kan en gartner godt arbejde sammen med en anlægsgartner?

07 november 2019
admin

Når man bare ser på ordet “gartner”, så er det umiddelbart bare til at tro, at en “anlægsgartner” så er en person, der har specialiseret sig i faget på en retning, ligesom man kan gøre det under mange andre erhvervsformål og studier.

Men er der så ligefrem brug for dem begge to, kan man så måske spørge?

Hvis du spørger dem respektivt, så vil de nok begge mene, at de ikke er til at undvære overhovedet, men måske peger de fingre ad den anden og siger, at de med lethed kunne klare vedkommendes arbejde.

Det er nok næppe helt sandt, men tyder blot på noget af den hyggelige uvenskab med et glimt i øjet, der kan forefindes i nogle brancher, der går tæt op og ned ad hinanden.

Gartneren kan jo klare alt fra at fjerne grene, slå græsset, luge ukrudt, fjerne mos med videre, mens man kan sige, at en anlægsgartner er den person, der har det forkromede billede over, hvordan en have skal anlægges, hvorfor vedkommende måske blot laver det overordnede arbejde og lader gartneren om resten af det grove fra at plante blomster til at strø græsfrø.

Men ligesom en hær er der også generaler og fodfolk, der er afhængige af hinanden, for generalerne er ingenting uden deres menige, og de fleste generaler har også været menige på et tidspunkt for at kende til, hvordan livet i felten fungerer.

Dette er ikke for at sige, at en gartner er under en anlægsgartner, men for at svare på, om de kan arbejde sammen, så er de ofte afhængige af hinanden.

For anlægsgartneren kan have det store overblik, men hvis der ingen er til at lave det, så kommer man ingen vegne, og gartneren kan nok holde styr på så meget, men hvis der ingen retning er med formålet, så fører det ingen vegne med sig.

Skal du bruge en god gartner i Herning eller til opgaver andre steder i landet, så er der hjælp at hente fra bshaveservice.dk.

Flere Nyheder