Hvis du har fået rotter

08 oktober 2021
Steffen Petersen

advertorial

Du kan risikere på et tidspunkt at skulle døje med rotter i dit kloaksystem. Det er almindeligt, men det skal naturligvis tages hånd om. Derfor er det vigtigt, du finder de rette fagfolk til at hjælpe dig, hvis du har fået rotter i din kloak. Læs med i dette indlæg, hvor vi vil liste gode råd til dig, som gerne vil være fri for rotter.

 

 

1. Ring efter hjælp

Hvis du erfarer, at du har fået rotter i din kloak, så er det vigtigt, du ringer efter professionel hjælp. Rotter går under betegnelsen skadedyr, da de kan have farlige sygdomme på sig, der kan være til skade for dig og dine omgivelser. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis rotterne får lov til at leve i din kloak i for lang tid. Derfor skal du ringe efter en kloakmester, der kan komme ud og hjælpe dig med dit rotteproblem. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal håndtere problemet, så kan du også ringe til din kommune. Her vil de kunne guide dig i den rigtig retning. 

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har rotter eller ej, så er der nogle ting, du kan være opmærksom på. Det er blandt andet, hvis du kan høre pibe – eller gnavelyde i kloakken, eller du kan se, der er ekskrementer rundt om kloakken. Det er tegn på, at der er rotter på færde. 

 

2. Få foretaget tv-inspektion

Hos din kloakmester kan du få foretaget det, der også kaldes tv-inspektion. Det er ikke inspektion af dit fjernsyn, men derimod din kloak. Her vil et lille kamera med et roterbart hoved vise dig, hvordan tilstanden står til i din kloak efter dit rottebesøg. Rotterne kan have nået at gøre skade på dine rør, hvor du naturligvis skal have dem udskiftet. Det er vigtigt med regelmæssig tv-inspektion. Det er bedre, du er på forkant, fremfor at rotterne får lov til at skade for meget i for lang tid. 

Flere Nyheder