Hvad pokker er Giclée tryk nu for noget!

Hvad pokker er Giclée tryk nu for noget!

Det kan være svært nok i sig selv at udtale gicléetryk, hvorfor man nok tror, at det er endnu sværere at forklare, hvad der egentlig gemmer sig af teknik og forståelse bag dette begreb.

Sådan set kan man både svare “ja” og “nej” til dette, for det handler jo lidt om, hvor meget i dybden man vil gå.

Der er mulighed for at få udført denne trykkeform mange steder i verden blandt andet i Danmark, hvorfor man kan finde giclée tryk i København som eksempel.

Men for at få bare en smule forståelse for, hvad der er tale om her, så er vi nødt til at tale om et begreb, der går forud for gicléetryk og som lyder mere dansk.

Vi skal nemlig først tale om kunsttryk. 

Det er en metode, hvorpå man trykker kunst af alt fra ukendte værker til kendte værker, så man kan have det som kopier. Der er derfor både tale om en måde at gøre det på og så årsagen bagvedliggende til det.

Der er ikke noget ulovligt ved dette, så længe man ikke forsøger at markedsføre ens kunsttryk som andet end, hvad det er: nemlig kopier af andre værker.

Det er jo en måde, hvorpå almindelige mennesker kan nyde gammel og/eller dyr kunst på, da man kan få det op at hænge derhjemme via en kopi.

Netop det med hvordan man laver kunsttryk, kommer til udtryk i gicléetryk, der er en måde, hvorpå man laver moderne kunsttryk.

I dette tilfælde skal man gerne have brug for en bestemt printer, og så har man endvidere en metode til at trykke kunsten, så man kan have den selv – det er altså en moderne måde at lave kunsttryk på.

Det er ikke noget, man behøver at gøre selv, for man kan bestille den slags arbejde udefra, så man er sikker på, at resultatet bliver flot.

Luk menu