Hvad kan en snedker?

26 august 2021
Steffen Hansen

Der er mange der forveksler en snedker og en tømrer, og det forstår vi godt. På nogle områder kan de mange af de samme ting, hvor på andre, så er snedkeren mere specialiseret. Men hvad kan en snedker i virkeligheden?

Gå i detaljerne

En snedker er uddannet inden for træ, men uddannelsen er ikke den samme, som den er for en tømrer. En snedker er kendt for at kunne gå i detaljerne, når det gælder arbejde med træ. Hvis det er en snedker, som har valgt at læse videre, og specialisere sig inden for bestemte områder, så kan de gå endnu mere i detaljerne.

Der findes møbelsnedkere, som er uddannet i at lave møbler af træ. De kan lave utrolig flotte møbler, som kommer med fantastisk og specielle funktioner. Funktioner, som man ikke finder på et bord hos IKEA.

Hvis du vil hyre en snedker, eller høre mere om hvad de kan. Så kan du tage fat i en snedker i Skagen, eller finde en i dit lokalområde, hvis Skagen er for langt væk.

Tømrer

En tømrer er uddannet til mere af det praktiske arbejde. Det vil sige, at man typisk hyrer en tømrer, når det gælder arbejde med træ til et byggeri eller en renovation. En tømrer kan lave en træ terrasse, som ligger snorlige, og som man ikke kan sætte en finger på. Men de kan også meget mere end det.

Hvis du skal have lagt nyt tag, så kan du tage fat i en tømrer, så de kan lave skelettet hertil. De kan også lave dørkarme, gulve, vinduer og meget mere. En tømrer kan altså hjælpe med det meste, når det kommer til byggeri og renovation.

Der er altså forskel på de to fag, men som udgangspunkt arbejder de begge med træ, og kan derfor potentielt hjælpe med alle opgaver, som omhandler arbejde med træ.

Flere Nyheder