Få råd og vejledning af en autoriseret installatør

Få råd og vejledning af en autoriseret installatør

Hvis du går med planer om at finde en mere økonomisk samt energivenlig varmekilde kan du med fordel overveje en varmepumpe. Den er så billig i drift at den typisk er tjent ind efter 5-6 år og med en levetid på en 15-20 år er det en god investering. Det skyldes at varmepumpen producere mindst 3:1 kW. for hvorimod et traditionelt oliefyr producere 1:1 kW.

Der findes grundlæggende 3 forskellige typer varmepumper og inden du bestemmer dig, hvilke en der passer til din bolig, er det en god ide at få en autoriseret installatør ud og kigge på din bolig. 

Få råd og vejledning

Hvilken type varmepumpe der passer til din bolig, kan en installatør bedst kunne vurdere. Det kan f.eks. være en luft til vand varmepumpe i Hundige, men det kan også være en jord til vand varmepumpe. Den sidste kræver dog at der graves rør ned i haven og den skal have en hvis størrelse.

Det er også vigtigt at dit hus er godt isoleret, for at du får det bedste ud af varmepumpen. Hvis din bolig ikke er godt isoleret, kan det være nødvendigt først at få det gjort. Samtidig kan det være nødvendigt, især hvis jeres hus er i flere etager, at få lagt rør ind så varmen kan cirkulere rundt til alle værelserne.

Det anbefales ikke at man selv køber og installere en varmepumpe, da den skal passe til huset. Samtidig skal den installeres, så den larmer mindst muligt. Både så i ikke bliver generet, men også jeres naboer. Den skal ikke installeres nær værelser, hvor der sover.

Der skal også søges tilladelse hos kommunen. Det er mere eller mindre proforma, men skal gøres. Installatøren kan hjælpe med at udfylde papirarbejdet. Husk også at informere BRF Kredit om den ændrede varmekilde, der nu er installeret i huset.

Luk menu