Få din skarpe hørelse igen med et høreapparat

Få din skarpe hørelse igen med et høreapparat

Mange mennesker oplever i løbet af deres liv en nedsættelse af hørelsen i mere eller mindre svær grad. Skulle du tilhøre denne gruppe, vil du kunne få glæde af et moderne høreapparat.

Hvordan ved jeg, om jeg har brug for et høreapparat?

Som vi bliver ældre vil de små strukturer inde i øret på naturlig vis forfalde. Dette vil medføre en del slitage på de meget følsomme elementer som gør hørelsen nuanceret. De øvre frekvens områder forfalder først hvilket betyder at du vil få mere og mere svært ved at høre hvad børnebørnene siger. Børn har nemlig lysere stemmer end voksne.

På samme måde kan du opleve at du pludselig ikke kan høre forårets fuglekvidder som du har kunnet de foregående år. Og måske vil de høje strygere i de store klassiske symfonier også forstumme.

Hvis du kan gøre dig disse iagttagelser vil du med stor sandsynlighed have brug for et høreapparat. Med et høreapparat kan du genskabe en del af de frekvens områder du har tabt. Det betyder at du ikke længere skal bede børnebørnene om at tale langsomt, højt og tydeligt. Og du vil atter kunne nyde såvel klassisk musik som fuglenes fløjt.

Hvor kan jeg købe de bedste høreapparater?

Til alt held er langt de fleste høreapparater på markedet i dag særdeles lette og behagelige at have på, og gengiver samtidig lyde fra omgivelserne på en utroligt nuanceret og natur tro måde. Du kan selvfølgelig altid vælge et mere avanceret høreapparat hvis du har brug for eksempelvis at kunne høre finere nuancer i lydspektret – og et knap så avancere hvis du blot har behov for at kunne høre lyden fra radio eller tv tydeligere.

Er du bosiddende i Roskilde kan du med fordel besøge Speciallægens Høreklinik ApS som tilbyder gratis høretest og hjælp til høreapparat. Læs mere på https://www.slhk.dk/

Luk menu