En Tv-inspektion undersøger din kloak

22 august 2021
Lotte Hindsberg

Som husejer har du en pligt til at sikre at den del af kloaksystemet der er på din grund er i perfekt stand. Er du i tvivl om at den fungerer optimalt. Det kan være at du har mistanke om at der er en prop, at der er et hul, fordi der er begyndt at lugte af kloak eller også fordi du har mistanke om, at du har fået rotter på din grund. Det sidste er vigtig at få undersøgt, for to rotter på på ganske kort til blive flere hundrede. 

Du må ikke selv undersøge din kloak. Det skal du have en autoriseret kloakmester til at gøre via en Tv-inspektion. Det kan f.eks. https://kloakeksperten.dk/ gøre.

Rotter i kloakken

Er der begyndt at lugte af kloak, og du vil ikke være i tvivl, kan det skyldes, at der er et hul et sted på din kloak. Det vil en Tv-inspektion afsløre. Et hul på på kloakken er en ren invitation til rotter. Har du mistanker om rotter, skal du kontakte kommunen der vil sende en rottebekæmper. Det er gratis.

Når du får en autoriseret kloakmester til at undersøge din kloak, så få samtidig undersøgt ,om du har et filter på den del af kloakken der fører op til din bolig. Det vil forhindre at rotter, kan komme op i boligen den vej.

Det er vigtigt at sikre at du ikke har rotter på din grund. Rotter spreder sygdomme fra dyr til mennesker og er vigtige i forhold til vores almene sundhed. Er du i tvivl om hvor vigtigt så slå den sorte død op som skete i middelalderen. Der døde omkring 80-120 milioner mennesker, omkring 25 procent af Europas befolkning. Det skyldes at rotter levede i det affald, som mennesker havde smidt ud af døre og vinduer, frem for i en kloak.

Flere Nyheder