brug diffusionsåben maling, hvis væggen skal ånde

12 februar 2022
Niels Geckler

advertorial

I mange situationer er det vigtigt at benytte en diffusionsåben maling, når murværk og vægge skal males. Det lader nemlig muren ånde.

Du kender sikkert godt det fænomen, at malingen kan begynde at skalle af, næsten så snart den er tør. Det kan være fordi der er blevet brugt en type maling som er for fugttæt og som derfor ikke lader muren ånde. der er forskel på, hvor meget fugt der er i forskellige mure. Hvis der er fugt i muren er det vigtigt at det ikke lukkes inde af det, der kaldes en diffusionstæt maling. At maling er diffusionstæt betyder, at den danne en vandtæt hinde, som ikke lade fugten passerer ud igennem. 

Ofte vil det for eksempel være i kælderrum, at der kan trænge fugt ind i væggen udefra. Her nytter det ikke noget, at forsøge at holde fugte ude med en helt tæt maling. Malingen vil nemlig bare boble op og skalle af i flager. måske tager pudset under malingen også skade og slippe, så du får huller i pudset på væggen oven i. Der kan også opstå skader i selve murværket.

En maler kan hjælpe med at udføre arbejdet korrekt

Hvis du hyrer en uddannet og erfaren maler til at maler dit hus – inde eller ude – vil du have sikkerhed for, at der ikke bliver brugt en forkert maling. Uddannelsen til maler indeholder både praktiske elementer med praktik i en virksomhed som lærling og teoretisk undervisning på skolebænken. Her lærer den kommende maler alt om materialer og malingtyper samt basale teknikker inden for faget i tilgift med selvvalgte specialer. Find en maler på https://malerfrederikssund.dk/

maler frederikssund

En dygtig maler kan også give sparring og gode råd, når det kommer til farvevalg og effekter i maling og tapeter på baggrund af sin viden om farvesammensætning og samspil med lys, overflader og og materialer i boligen.

Flere Nyheder