Betonelementmontage skal man være forsigtig med

Betonelementmontage skal man være forsigtig med

Beton er en relativt ny opfindelse, når man ser på det store og hele billede med udviklingen af industrien, hvor man især i nyere tid har skabt alt fra store broer til byggerier, hvor det meste består af beton.

Nogle gange får det en uheldig konnotation, at noget er bygget af beton, men man kan ikke komme udenom, at det er et robust materiale, som man kan lave i hele stykker, hvorfor man den ene dag kan se en bar plet på en mark, og den næste står der skelettet til et hus samme sted.

Dette gør man blandt andet ved at sammensætte disse stykker beton som beton-elementmontage, når man er ude på stedet, hvor det skal bruges, så man kan stykke stykkerne sammen, hvor de skal bruges; hvor man så laver noget af sammensætningen i det små på fabrikken, mens det større er lettere at gøre på byggepladsen, end man skal transportere materialerne langvejs, mens de er monteret.

Den slags har man jo maskiner til at gøre nu om dage, hvor man næsten kan beregne sig ned til millimeters præcision, om man er ved at støde dem korrekt sammen, hvor en person så bare skal dirigere, om man er ved at være der – og man skal selvfølgelig holde øje med ens fingre.

Nogle gange kan man gøre det i hænderne med værktøj, hvis der er tale om mindre elementer.

Men før i tiden, da man var i den spæde start med betonen, så var materialet sjældent så holdbart, og der kunne være flere fejl i det, som man ikke kunne skanne sig til, som man kan i dag.

Men det meste montering måtte også gøres i hånden på fabrikker, hvor der ikke var de store sikkerhedsforanstaltninger, hvorfor man virkelig skulle passe på sig selv.

Det skal man sådan set også i dag, men sikkerheden er dog prioriteret højere – og man har maskiner til hjælp samt bedre beton. 

Der er mere om betonelementmontage her: https://www.servicepatruljen.dk/ 

Luk menu