Hvor lang tid er maling om at tørre?

10 februar 2022
Emilie Jacobsen

editorial

Skal du til at have malet, er du sikkert interesseret i at vide, hvor lang tid du skal regne med at bruge på projektet. Dels er der jo den tid, som selve arbejdet tager, men du skal også regne med, at malingen skal have tid til at tørre. Og den skal faktisk have en del tid til at tørre. Det er derfor, at det godt kan ende med at tage lang tid at male – og blandt andet derfor at der er nogle, der vælger at få en professionel maler til at hjælpe dem. 

I følge firmaet malerherlev.dk tager det typisk tre til fem timer, inden et lag med maling er tørt. Det kommer dog helt an på malingen. Efter tre til fem timer behøver du altså ikke at gå på listetæer, når du behøver dig rundt i rummet. Skal du lægge et ekstra lag med maling oven på, for det er jo en god ide at male to gangen, bør du sørge for, at der går mindst 24 timer, inden du maler anden gang. Dermed er du sikker på, at det første lang maling er helt tørt. 

maler herlev

Male selv eller få andre til det?

Når du skal have malet, skal du selvfølgelig altid overveje, om du selv vil male, eller om du vil have nogle andre til at gøre det for dig. Der er fordele og ulemper ved begge dele. Er du usikker på tørretiderne, kan det dog være, at det er en god ide, at du får en professionel maler til at komme og hjælpe dig. Dermed er du sikker på, at du får et flot resultat, da de jo helt sikkert har styr på tørretiderne. 

Når du gør det selv, kan du selvfølgelig spare nogle penge, men du skal også være forberedt på, at der ligger et stort arbejde foran dig, hvor du skal male flere gange. 

Flere Nyheder