Murerfaget er et ældgammelt håndværk

20 september 2020
Lotte Hindsberg

Når man i dag ser en murer, er det de færreste der tænker at det er et ældgammelt håndværk, der kom til Danmark for næsten 1000 år. Håndværket blev bragt til Danmark af sydeuropæiske munke, der skulle lære de danske munke at bygge kirker. Senere fandt man ud af at den danske muld var ideel til at lave mursten af og efterspørgslen efter huse mm steg.

Senere kom det til en konflikt i mellem munke og almindelige håndværkere om hvem der skulle mure og hvem der ikke skulle. De almindelige håndværkere vandt striden og munkene blev henvist til det religiøse. Det medførte at der blev dannet murelaug.

Murer i dag

I dag ser en murers arbejdsdag noget anderledes ud. Selvom der stadig bygges kirker og gamle restaureres er det nok mere badeværelser, vægge og facader en murer bruger sin arbejdstid på. Det kunne f.eks. være en murer i Rebild

En murer er en person der har taget en lang håndværkuddannelse før han eller hun kan kalde sig murer.

At finde den rigtige murer

Hvis du har brug for at hyre en murer, er det en god ide at starte med at sætte godt med tid af til at finde den helt rigtige. Det er en god hovedregel, uanset hvilken form for håndværker du har brug for.

Kontakt mindst 3 forskellige og bed dem om at sende et skriftligt tilbud. Dermed sikre du dig en ide om prisniveauet og at du ikke har hyret den dyreste ved et tilfælde. 

Hvis du kan bør du bede om referencer så du kan undersøge om tidligere kunder har været glade og tilfredse. Alternativt kan du undersøge hvad der er skrevet på hjemmesider som Trustpilot. Du skal ikke tjekke hver enkel anmeldelse, men du skal læse om der er noget der går igen i de forskellige anmeldelser. Både positive som negative anmeldelser.

Flere Nyheder