Hvordan adskiller erhvervsfoto sig fra andre typer af fotografi?

Hvordan adskiller erhvervsfoto sig fra andre typer af fotografi?

Siden fotografiet blev opfundet, har det gået i mange forskellige retninger.

Selvfølgelig drejer det sig stadig om at forevige et motiv, uanset hvilken form for teknik man vælger at benytte sig af, men der findes så virkelig mange forskellige grene i den branche.

Man kan være kunstnerisk fotograf, amatørfotograf, krigskorrespondent, sportsfotograf, paparazzo, og så kan man også tage billeder til erhverv med videre.

Der er selvfølgelig stor forskel på, om man ligger oppe i et kirketårn med en god linse til at tage et billede af en underhåndsaftale mellem politikere af den ulovlige slags, eller om man så skal have taget billeder af medarbejderne til en virksomhed.

Det er som sådan stadig samme profession, man taler om her, men der er måske mere prestige i det ene end det andet, men derfor skal man jo stadig kunne leve af det.

Måske beskæftiger man sig til dagligt med at tage erhvervsfoto i Greve. Det var så ikke lige det, man drømte om, da man uddannede sig til fotograf, men man elsker håndværket så meget, at man stadig er glad for at gå på arbejde hver dag.

Måske er man faktisk slet ikke uddannet, så man endte på anden vis med at tager billeder af den type i Greve ad omveje, som man ikke lige havde set komme, men sådan er verdens veje uransagelige.

Det er jo lidt ligesom at være journalist, der jo også tit arbejder tæt sammen med fotografer, hvor den ene ender med at blive nyhedsvært, mens den anden er korrekturlæser.

De befinder sig stadig i samme fag, men der er forskel på, hvad de laver – og det afspejler sig også i lønnen.

Men man er stadig glad for det, man laver, og man skal jo trods alt også kunne leve af det, så det er ikke altid, at man lige kan få lov at vælge.

Sådan er det nogle gange også med fotografi.

Luk menu